U Križevcima otvorena biciklistička staza sufinancirana iz EU projekta

U srijedu, 4. studenoga 2015. godine župan Darko Korenprisustvovao je otvorenju biciklističke staze u Križevcima, sufinancirane iz EU projekta Ba biking dok jeKoprivničko-križevačka županija prateći partner u tom projektu. Puni naziv projekta glasi ”Biciklom od Balatona do Jadrana”, a njegova ukupna vrijednost iznosi 925.630,00 EUR, od čega Europska unija sufinancira 85%, odnosno osigurava 786.785,50 EUR.
Povodom otvorenja, na parkiralištu na Trgu bana Lackovića pripremljena je demonstracija vožnje spretnosti križevačkih osnovnoškolaca, koji su na taj način pokazali važnost biciklističkih staza za sigurnost djece u prometu.
Partner na projektu je i mađarska općina Balatonszemes čiji je načelnik József Takács također prisustvovao otvorenju.
Župan Darko Koren je u ime Koprivničko-križevačke županije izrazio zadovoljstvo realizacijom ovog projekta: „Sretan sam i zadovoljan što sam Križevčanin i što živim u gradu koji je u posljednjih godina uznapredovao u smislu moderne prometne infrastrukture, te prati sve europske trendove vezane uz promet što uključuje i pješačke i biciklističke staze. To je sve sastavni dio jednog velikog EU projekta koji govori o njegovoj uspješnosti u privlačenju sredstava fondova Europske unije, a to je garancija uspješnog razvoja grada Križevaca i naše Županije“ te dodaokako će se Županija i dalje uključivati u ovakve aktivnosti.
Staze je službeno otvorio gradonačelnik Branko Hrg, istaknuvši kako je ovime povećana sigurnost kretanja ne samo za bicikliste, već i za ostale građane.Mreža planirane biciklističke staze nadovezuje se na postojeću biciklističku i pješačku stazu, a čine je nove dionice staze te je uređeno parkiralište na Trgu bana Lackovića i vidikovac na Ratarni, ali i nekoliko odmorišta za bicikliste.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.