U Križevcima otkrivena spomen ploča u čast vatrogascu Stanku Žagaru

U čast Stanku Žagaru, visokom dužnosniku hrvatskog vatrogastva, a povodom 50. obljetnice njegove smrti, u Križevcima je svečano otkrivena spomen ploča na kući u kojoj je živio.

Program je započeo u križevačkom Vatrogasnom domu gdje su o Stanku Žagaru govorili predsjednik DVD-a Križevci Ivan Matosović, dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Stjepan Ptiček, zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević te članovi Družbe Braća Hrvatskoga zmaja Dragica Krpan, Tomislav Katanović i Ivan Nađ, a svečanosti je prisustvovao i zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan.

Uslijedilo je polaganje vijenca i paljenje svijeća na grobu Stanka Žagara na Gradskom groblju u Križevcima te naposljetku i samo otkrivanje spomen ploče koju su postavili Družba Braća Hrvatskoga Zmaja, Hrvatska vatrogasna zajednica i DVD Križevci.

Stanko Žagar bio je dugogodišnji predsjednik DVD-a Križevci, predsjednik Vatrogasne župe Križevci, Vatrogasne zajednice Savske Banovine i Vatrogasnog saveza Kraljevine Jugoslavije, a zaslužan je za izgradnju Vatrogasnog doma u Križevcima te je ujedno bio i prvi urednik Vatrogasnog vjesnika koji se tiskao u Križevcima.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: krizevci.hr