U Križevcima otkrivena spomen – ploča poginulim zaposlenicima i studentima Visokog gospodarskog učilišta

U organizaciji Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, Koordinacije udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata i Grada Križevaca u ponedjeljak, 19. studenoga svečano je otkrivena spomen-ploča zaposlenicima i studentima Učilišta  koji su 1991. godine poginuli u Domovinskom ratu braneći Hrvatsku – Ivanu Kordišu, Zrinku Živičnjaku, Ivanu Ćavarušiću, Zdravku Hodaku i Ivanu Jukiću.

 Svečanosti je prisustvovao i župan Darko Koren, a spomen-ploča postavljena je povodom 158. obljetnice Visokog gospodarskog učilišta. Okupljene je pozdravila dekanica Marijana Ivanek-Martinčić koja se kroz dirljiv govor prisjetila svojih kolega i studenata, dok se ratni zapovjednik Željko Topolovec prisjetio ratnog puta petorice branitelja koji su poginuli na zapadnoslavonskom bojištu u akcijama Orkan 91. i Otkos 10. Prigodnim riječima obratili su se i predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović te pukovnik Zvono Beljo koji je ujedno bio i izaslanik ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

Pored brojnih branitelja i obitelji poginulih branitelja, svečanom otkrivanju spomen-ploče prisustvovali su i saborski zastupnik Branko Hrg, predsjednik Skupštine Općine Križevci u ratno vrijeme Stjepan Palijan, voditelj Odsjeka za poslove obrane Koprivnica Željko Perharić, zapovjednik Policijske postaje Križevci u Domovinskom ratu Božidar Štubelj, križevački pročelnici te studenti Visokog gospodarskog učilišta i Srednje gospodarske škole.

Glazbeni doprinos programu dao je učenik Glazbene škole Alberta Štrige Martin Pleša, a svečanost su uveličale i pripadnice Križevačke djevojačke straže.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: krizevci.hr