U Križevcima održana 1. sjednica Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice

U prostorijama seoskog turizma Rakić u Čabrajima nedaleko od Križevaca, u četvrtak 20. srpnja održana je 1. sjednica Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice koju je otvorio predsjednik Zajednice Ante Sanader, a prisustvovao joj je i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Uoči radnog dijela sjednice, zamjenik Ljubić okupljenima je uputio pozdravne riječi, poželjevši im uspješan rad i ugodan boravak u ovom kraju te je ukratko predstavio Koprivničko-križevačku županiju, dodavši kako posebno brinu o vatrogascima te im kontinuirano pružaju podršku u financijskom i svakom drugom smislu. Još je napomenuo kako je Županija najvatrogasnija u Republici Hrvatskom po broju vatrogasaca u odnosu na broj stanovnika te zahvalio svima na požrtvovnosti, sjajnoj organizaciji i angažmanu u kriznim situacijama.

Pozdravima se pridružio i zamjenik križevačkog gradonačelnika Mario Martinčević koji je također zahvalio vatrogascima, istaknuvši njihov velik broj u Križevcima, dok je rad  Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije predstavio dopredsjednik Ivan Matosović.

Na radnom dijelu sjednice, između ostalog, usvojen je Poslovnik o radu Predsjedništva i Odbora, imenovani su zamjenici predsjednika i potpredsjednici te članovi odbora,  a utvrđen je i prijedlog Sporazuma o korištenju sustava za vođenje vatrogasnih intervencija u vatrogastvu.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: krizevci.hr