U Križevcima održan tehnički zbor žurnih službi koje djeluju na području Koprivničko-križevačke županije

Na Trgu J.J. Strossmayera u Križevcima danas, u četvrtak 23. svibnja, održan je tehnički zbor žurnih službi koje djeluju na području Grada Križevaca i Koprivničko-križevačke županije. Zbor je održan u sklopu obilježavanja Mjeseca zaštite od požara i Tjedna Crvenog križa Republike Hrvatske u organizaciji Javne vatrogasne postrojbe Grada Križevaca i Gradskog društva Crvenog križa Križevci, a prisustvovao mu je i zamjenik župana Ratimir Ljubić, ujedno i načelnik županijskog Stožera Civilne zaštite.

Uz zamjenika Ljubića, koji se osvrnuo na važnost koje žurne službe imaju u cjelokupnom sustavu zaštite, prisutnima su se obratili i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Križevaca Ivan Matosović,  predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Križevci Franjo Husinec, a zbor je otvorio gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn.

Na tehničkom zboru su uz organizatore sudjelovali i VZO Grada Križevaca, VZ Koprivničko-križevačke županije, županije, županijski Zavod za hitnu medicinska pomoć, Policijska postaja Križevci, Hrvatska gorska služba spašavanja, Odred izviđača Križevci, AMK Križevci čiji su pripadnici posjetiteljima prezentirali opremu s kojom raspolažu te pojasnili načine postupanja u hitnim  situacijama.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: https://radiokrizevci.hr/