U Križevcima održan sastanak u vezi izgradnje vodnokomunalne infrastrukture

U Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci u utorak, 5. ožujka održan je sastanak na temu izgradnje vodnokomunalne infrastrukture na uslužnom području tvrtke Vodne usluge d.o.o., a prisustvovali su mu zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić sa suradnicima, saborski zastupnik Branko Hrg, zamjenik križevačkog gradonačelnika Mario Martinčević, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac u ime Županije, direktorica tvrtke Vodne usluge d.o.o. Helena Kralj Brlek, načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak, Općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak i Općine Gornja Rijeka Darko Fištrović.

Hrvatske vode u 2019. godini osigurat će 6.250.000,00 kuna za izgradnju vodotornja Sveti Ivan Žabno, vodovodne mreže u naselju Cirkvena, vodovodne mreže na području općine Sveti Petar Orehovec, magistralnog cjevovoda Carevdar – Glogovnica – Osijek Vojakovački, vodospreme Glogovnica, crpne stanice Sveta Helena i spojnog cjevovoda od Svete Helene do Glogovnica.
Što se tiče izgradnje magistralnog cjevovoda od Carevdara preko Glogovnice do Osijeka Vojakovačkog, direktorica Kralj Brlek napomenula je kako je trenutno ovaj projekt u fazi iskolčenja trase od Gornje Glogovnice prema Marinovcu, vrijednost projekta je 7.900.000,00 kuna te će se etapno izvoditi kroz 4 godine.

Gradnja vodospreme Glogovnica i spojnog cjevovoda od Svete Helene do Glogovnice u fazi su pripreme dokumentacije za javnu nabavu.

Služba ureda župana

Izvor fotografije: krizevci.hr