U Križevcima obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama danas je na Strossmayerovom trgu u Križevcima održana Javna akcija senzibiliziranja javnosti na problematiku nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Akciju je organizirala Udruga “HERA“ u suradnji s Policijskom postajom Križevci, Centrom za socijalnu skrb Križevci te Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županija.

Javnu akciju podržali su župan Darko Koren, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno – socijalne djelatnosti Koprivničko – križevačke županije Maja Blažek, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Grada Križevaca Sandro Novosel, pomoćnik načelnika Policijske postaje Križevci Nikola Hasan, predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko – križevačke županije Đurđica Trbus, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Antonija Pukec, predsjednica Udruge HERA Križevci Marina Švagelj Jažić, učenici Srednje gospodarske škole Križevci i građani Križevaca.

Građani su dobili korisne informacije o načinu prijave nasilja u obitelji, gdje i kome se žrtve mogu obratiti, gdje dobiti savjet i podršku, a dijelili su se i letci te edukativni materijali svih sudionika u akciji.

Osnovni cilj obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama je senzibiliziranje društva na problematiku nasilja nad ženama te slanje jasne poruke da živimo u društvu koje ne tolerira nasilje ni u kakvom obliku. Problem nasilja nad ženama ne smije ostati tajna već o toj temi treba javno govoriti, problem osvijestiti, a društvo i institucije, koje bi se time trebale intenzivno baviti, potaknuti na međusobnu suradnju i aktivnost.

Dodajmo kako se današnja Javna akcija održala u sklopu projekta “SOS telefon i Savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja” kojeg financijski podržavaju Grad Križevci i Koprivničko – križevačka županija.

Izvor fotografija : HERA KŽ, GDCK KŽ

Služba ureda župana