U Križevcima i Koprivnici obilježen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, 25. listopada, u Križevcima i Koprivnici upriličeni su prijemi za dobrovoljne darivatelje krvi. Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn održao je tradicionalni prijem kako bi darivateljima  zahvalio na iskazanoj humanosti i ljubavi prema čovjeku.
Zahvalu gradonačelniku na organizaciji uputio je predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Križevci Franjo Husinec, a čestitku darivateljima je ispred Koprivničko-križevačke županije uputio pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec koji je podsjetio da je Koprivničko-križevačka županija prva u Hrvatskoj po broju darovanja krvi u odnosu na broj stanovnika

Zahvalu je uputio i gradonačelnik te naglasio kako je ovo prilika da se višestrukim darivateljima krvi da dužno poštovanje te da se osobe koje su prvi puta dale krv primi u zajednicu darivatelja i na taj način da podrška da se priključe svakoj sljedećoj akciji.

U Koprivnici je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica obilježilo je 140 godina od osnutka u hotelu Podravina, a uime Županije proslavi je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.  U povodu jubileja objavljena je publikaciju o 140 godina koprivničkog Crvenog križa u kojoj je sažeta povijest koprivničkog Crvenog križa, predstavljene aktivnosti oko darivanja krvi, djelovanje Pučke kuhinje, Socijalne samoposluge i ostali humanitarni socijalni rad.

Uz proslavu svojeg rođendana, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica priredilo je dodjelu jubilarnih priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi, a tom prilikom gradonačelnik Mišel Jakšić je i istaknuo da je GDCK Koprivnica ponos grada, zahvaljujući odličnoj ekipi, volonterima i darivateljima krvi.

Darivateljima krvi njihov dan je čestitala i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev, a okupljenima  su se obratili i predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Vjekoslav Štimac, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt, predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Đurđica Trbus, načelnik Općine Gola Stjepan Milinković i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

U ime svih dobitnika priznanja zahvalio se Dražen Sačer, bivši predsjednik i član Glavnog odbora HCK, koji je na svečanosti primio završnu zahvalnicu i plaketu.

Priznanja za višegodišnje nesebično i predano darivanje krvi primilo je ukupno 82 jubilaraca, a uručene su i obiteljske te zahvalnice za one koji zbog bolesti ili dobne granice nisu više u mogućnosti davati krv. Ukupno je u povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi dodijeljeno je 97 priznanja.

Izvor: prigorski.hr, krizevci.hr

Služba ureda župana