U Križevcima dodijeljena priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, u četvrtak 25. listopada u Hotelu Kalnik u Križevcima održan je prijem za dobrovoljne davatelje krvi, kojemu je prisustvovao i župan Darko Koren, uz županijske pročelnike.

Župan je darivateljima zahvalio na humanosti i plemenitosti, naglasivši kako su darivatelji krvi ključan dio zdravstvenog sustava, a njihova nesebičnost svakodnevno spašava ljudske živote. Iako je Županija već godinama prva u Hrvatskoj po prikupljenim dozama krvi, župan je pozvao građane da se nastave odazivati akcijama dobrovoljnog darivanja krvi i pomognu onima kojima je to potrebno.

Osim župana, prigodnim su se riječima obratili i gradonačelnik Rajn,  predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Križevci Franjo Husinec i saborski zastupnik Branko Hrg. U ime darivatelja krvi riječi zahvale uputio je Đuro Orejaš, a priznanja darivateljima uručili su predsjednik Husinec, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trbus i gradonačelnik Rajn.

Za 25 davanja zahvalnicu i značku s brojem davanja primile su Vesna Horvat, Renata Kelek i Ankica Ledinski, a 35 davanja ubilježila je Štefica Sekelj, dok su za 40 davanja zahvalnicu i značku primili Vlado Antolić, Ivan Bengez. Ivica Berend, Stjepan Bočkaj, Tomica Crnčić, Milan Gomza, Matija Lovreković, Velimir Matoić, Tomislav Mehun, Nikola Prentašić, Zdravko Pomper, Damir Posavec, Zvezdan Ratković i Željko Dubrava.

Pedeset davanja imali su Tomislav Berend, Danijel Bočkaj, Kristijana Halužan, Davorin Horžić, Milenko Kokot, Ivan Matosović, Branko Nikolić, Stevo Puhača, Zoran Radiček, Neven Selthofer, Damir Špoljar i Aleksa Vučković, koji su primili zahvalnicu i brončani znak priznanja, a po 75 davanja imali su Žarko Darapi, Nenad Gajski, Mladen Levak, Đuro Orejaš, Dubravko Ružić i Adam Zimet, za što im je uručena zahvalnica i srebrni znak priznanja.

Zahvalnicu i zlatni znak priznanja za velikih 100 davanja krvi primili su Milan Horvat i Milorad Štrbac, dok je zahvalnicu za izvanredan uspjeh s plaketom primio Zdenko Mužinić s rekordnih 125 davanja. Obiteljska zahvalnica ove godine otišla u ruke obitelji Masnec, čiji članovi su redoviti darivatelji krvi, a uručena je pročelniku Upravnog odjela za financije Darku Masnecu. Također, važno je spomenuti kako su prvi put krv dali Matija i Mihaela Lepčić, a priznanje za deset davanja krvi primio je i križevački gradonačelnik Mario Rajn.

Za glazbeni ugođaj bili su zaduženi tamburaši Glazbene škole Alberta Štrige Križevci.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: prigorski.hr