U koprivničkoj knjižnici „Fran Galović“ održan znanstveno-stručni skup „Socijalno inkluzivne knjižnične usluge“

U organizaciji Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica i suorganizaciji Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije, Hrvatske knjižnice za slijepe u Zagrebu i Komisije za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama Hrvatskog knjižničarskog društva održan je znanstveno-stručni skup pod nazivom „Socijalno inkluzivne knjižnične usluge“ kojem je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal.

Povod Skupa bila je deseta obljetnica usluge koprivničke knjižnice koja je slijepima i slabovidnima u Koprivničko-križevačkoj županiji promjenila život i omogućila im korištenje knjižnice s ponudom njima prilagođene građe za čitanje kao i prilagođenom informatičkom opremom.

Na Skupu je kroz šestnaest izlaganja prezentiran s teorijsko-istraživačkog i praktičnog aspekta širok raspon tema o novim uslugama i programima koje knjižnice kreiraju za potrebe svojih novih, vrlo različitih korisničkih skupina u zajednicama u kojima djeluju.

Skup je okupio mnoštvo sveučilišnih profesora, znanstvenika, praktičara i knjižničara iz svih vrsta knjižnica, brojne predstavnike udruga i institucija koji promiču prava socijalno isključenih osoba te mnoge druge uvažene goste.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: http://drava-info.hr/