U koprivničkoj gimnaziji održan eTwinning infodan

Agencija za mobilnost i programe Europske unije 20. svibnja organizirala je u Gimnaziji “Fran Galović” predavanja o eTwinningu namijenjeno odgojiteljima, učiteljima, nastavnicima te stručnim suradnicima.

O programu Erasmus i eTwiningu govorila je eTwining ambasadorica profesorica Lidija Kralj, a provedene projekte iz srednje i osnovne škole predstavile su profesorica Marina Njerš iz Gimnazije “Fran Galović” i knjižničarka Marinka Mlinarić iz OŠ Veliki Bukovec.

Što je eTwinning? Europska komisija je u razdoblju od 2014. do 2020. aktivirala i pokrenula nove financijske fondove za financiranje međunarodnih projekata u obrazovanju. Osim na stručno usavršavanja nastavnika, naglasak je stavljen na učenike kao aktivne korisnike. Program nosi naziv Erasmus+, a eTwinning je djelić toga. Kontrolirano i sigurno korištenje interneta za učenike omogućava upravo eTwinninig. Učenici i nastavnici preko eTwinning portala mogu pronaći partnere za suradnju, razmjenjivati materijale, razgovarati međusobno. eTwinning nudi mogućnosti online usavršavanja – Learning Labs gdje nastavnici u online okruženju uče, komuniciraju, usavršavaju se. Stručni skup omogućio je da se pokažu primjeri dobre prakse, ali i daju općenite informacije o projektima i mogućnostima eTwinninga.

GFG