U koprivničkoj Gimnaziji Fran Galović predstavljen INTERREG projekt ECOoperation

Izložbom vrijedne opreme u dvorištu Gimnazije Fran Galović u Koprivnici danas je predstavljen projekt ECOoperation – „Cross-border cooperation of secondary schools in developing common tools in practical training of natural sciences (water, soil, micro-climate)“. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 241.870,93 eura odobrenom u okviru INTERREG V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. ECOoperation obuhvaća tri projektna partnera, a uz koprivničku Gimnaziju u projektu sudjeluju i vodeći partner Csokonai Vitéz Mihály Református gimnazija, osnovna škola i učenički dom iz Csurga te Srednja škola Prelog iz Preloga.

Ravnatelj koprivničke Gimnazije Vjekoslav Robotić predstavio je projekt te pojasnio kako je  cilj u tri razvojne osi poučiti učenike i nastavnike te ih usavršiti na pripremu jednodnevne i višednevne terenske nastave s naglaskom na prekogranični prostor i bioraznolikost. Gimnazija je dobila opremu za plovidbu i kemiju, biologiju i fiziku vode te može organizirati terensku nastavu sa šest stručno osposobljenih nastavnika za 20 do 30 učenika, dodao je ravnatelj Robotić.

Otvorenju izložbe opreme koju će učenici koristit u terenskom radu u prirodi te u istraživanju tla, vode i mikroklime, prisustvovali su pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Ksenija Ostriž te ispred PORA Regionalne razvojne agencije Koprivničko-Križevačke županije Senada Ranilović.

Izvor fotografija: drava.info

Služba ureda župana