U Koprivničkoj Galeriji otvorena izložba u spomen na Romana Baričevića

U Galeriji Koprivnica, u petak 17. svibnja, otvorena je izložba „Romano Baričević:5,5“ kojom je obilježeno pet i pol godina od smrti akademskog slikara Romana Baričevića. Na izložbi su predstavljeni slike i crteži nastali u razdoblju od 1984. do 2013. godine iz fundusa Muzeja grada Koprivnice i privatnih zbirki. Uz brojne posjetitelje i štovatelje Baričevićeve likovne ostavštine, na otvorenju izložbe prisustvovao je i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

O Baričeviću kao autoru i značaju njegovog slikarstva govorili su ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin i autorica izložbe Maša Zamljačanec,  a izložbu je svečano otvorio  koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Romano Baričević rođen je 1956. u Koprivnici. Diplomirao je 1981.  godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi Vasilija Jordana. Cjelokupni mu se slikarski rad kretao unutar poetike apstraktnog ekspresionizma: od kontrolirane geste, enformelnih radova, preko faze gestualne apstrakcije do raskošnih ulja iz posljednje faze njegova stvaralaštva. Umro je u prosincu 2013. godine.

Izložba ostaje otvorena do 17. srpnja 2019. godine.

Služba ureda župana