U koprivničkoj bolnici svečano pušten u rad medicinski uređaj denzitometar

U koprivničkoj Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ danas je svečano pušten u rad denzitometar i otkrivena ploča natpisa zahvale u ime bolesnika Udruzi žena s bolestima dojke „Nada“ Koprivnica koja je omogućila kupnju ovog uređaja.

Značaj nabavke ovog medicinskog uređaja posebno je naglasio ravnatelj koprivničke bolnice Mato Devčić koji je ujedno zahvalio Udruzi „Nada“ istaknuvši:

I ovom prilikom su pokazali nevjerojatan značaj djelovanja udruga u promicanju zdravlja, osvješćivanju našeg pučanstva kroz ovakve akcije u materijalnom doniranju zdravstvenih ustanova koje bez ovakvih udruga jednostavno ne bi mogle funkcionirati u punom opsegu.“

img_3136mZahvalu Udruzi „Nada“ na provedenoj akciji i kupnji denzitometra, uređaja za mjerenje gustoće kostiju uputio je i župan Darko Koren te pri tome naglasio:

 „Ovo je jedan primjer kako humanost i predanost zajednici u kojoj živite može bez obzira na materijalne prepreke riješiti mnoge probleme i to je prilika da se zahvalimo svima onima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji, prije svega Udruzi „Nada“ i sestri Božici Šnajdar.“

Predsjednica Udruge „Nada“ Božica Šnajdar naglasila je kako su se sredstva za nabavu denzitometra čija je ukupna vrijednost 170,000.00 kuna prikupljala tri mjeseca. Dodala je kako su održane tri akcije prikupljanja sredstava te je na kraju izdana knjiga u kojoj se nalazi redoslijed prikupljanja novaca te popis svih donatora.

O radu denzitometra govorio je voditelj Odjela za radiologiju u koprivničkoj bolnici Ivica Jakupić te naglasio kako se radi „o jednom od najmodernijih uređaja s mogućnošću mjerenja gustoće čitavog tijela“. Istaknuo je i kako je koprivnička bolnica jedna od prvih u Hrvatskoj koja nalaze pacijenata stavlja na server te se tako osigurava da nalaz brže stiže do liječnika. Na kraju je zahvalio donatorima i svima koji su na drugi način podržali akciju te napomenuo kako uređaj s redovnim radom počinje 1. listopada.

Služba ureda župana