U Koprivničko-križevačku županiju stiglo gotovo pet milijuna kuna iz razvojnih programa Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije

Sufinanciranjem projekata će se potaknuti gospodarska, socijalna i demografska revitalizacija svih područja naše županije i uvelike pomoći održivom razvoju lokalne zajednice – istaknuo je župan

U koprivničkom Domu mladih danas je u organizaciji Koprivničko-križevačke županije upriličeno svečano potpisivanja ugovora s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije o financiranju 24 projekta s područja Koprivničko-križevačke županije. Riječ je o projektima vrijednim gotovo pet milijuna kuna  koji će se sufinancirati  kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice, Program podrške regionalnom razvoju i Program podrške brdsko-planinskim područjima. Potpisivanju su prisustvovali domaćin, ujedno i potpisnik dva projekta koja je kandidirala Koprivničko-križevačka županija,  župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, saborski zastupnik Darko Sobota, državni tajnik Velimir Žunac te načelnici općina i predstavnik Grada Đurđevca.

Župan Darko Koren istaknuo je zadovoljstvo što je ovako velik broj projekata prepoznat u Ministarstvu te kako će oni uvelike pridonijeti održivom razvoju lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture.  Uz to, dodao je župan,  projektima će se potaknuti gospodarska, socijalna i demografska revitalizacija svih područja županije. Koprivničko-križevačka županija potpisala je ugovore za 2 projekta –  obnovu krovišta Područne škole Velika Mučna u sklopu matične škole OŠ Sokolovac  u vrijednosti 160.000 kuna  te obnovu  vanjskog školskog igrališta OŠ Kalnik u vrijednosti  150.000,00 kuna.

U našu je županiju danas stiglo ukupno preko 4.7 milijuna kuna za 24 projekta i to su sredstva od  velikog značaja za sve jedinice lokalne samouprave, a posebno za one koje imaju male izvorne prihode. Svaka ovakva pomoć je iznimno važna kakao bi se projekti koje su općine kandidirali i završili. Županija je prijavila dva projekta  u vrijednosti preko 300 tisuća kuna kojima ćemo   unaprijediti standard života u lokalnoj zajednici. Hvala Ministarstvu koje nas prati, čestitam i svim potpisnicima koji su pripremili kvalitetne projekte čime doprinose razvoju svojih općina i gradova, ali i cijele županije“, istaknuo je župan.

Čestitkama se pridružio saborski zastupnik Sobota koji je dodao kako je Koprivničko-križevačka županija prostor na kojem se odvijaju  izuzetno velike investicije, no i ovakvi manji projekti djelić su vrlo važnog segmenta u cjelokupnom razvoju županije. „ Ovo je pokazatelj truda i zalaganja  naših ljudi koji marljivo rade da bi se podigao životni standard  naših sugrađana.  Čestitam županu Korenu na projektima, svi načelnicima općina i predstavniku grada Đurđevca te Ministarstvu koje prati projekte u našoj županiji što je potvrda ravnomjernog razvoja cijelog prostora države“, naglasio je Sobota .

U ime načelnika općina koji su potpisali ugovore obratila se načelnica Općine Hlebine Božica Trnski koja je izrazila zadovoljstvo dobivenim sredstvima. „Ovakvi su natječaj za jedinice lokalne samouprave vrlo važni jer nam pomažu da završimo projekte. Općina Hlebine ima najmanji proračun od svih općina u županiji i u tom pogledu sredstva koja u kontinuitetu dobivamo na natječajima vraća nam optimizam da možemo učiniti još više za naše mještane.  Hlebine gotovo svake godine  imaju jedan projekt koji  financiramo a ovaj način pa ćemo tako i završiti jaslice zahvaljujući ovim sredstvima. Čestitam svim kolegicama i kolegama te se zahvaljujem županiji i Ministarstvu  na podršci“, kazala je načelnica Trnski.

Na kraju se prigodnim riječima obratio i državni tajnik Žunac koji je izrazio zadovoljstvo dolaskom u Koprivničko-križevačku županiju kazavši kako će gotovo pet milijuna kuna pomoći u ravnomjernom razvoju.

„Čestitam svim potpisnicima, imamo uistinu sjajnu suradnju s jedinicama lokalne samouprave te Županijskom upravom.  Ova 24 ugovora pokazuju da Vlada i resorno ministarstvo brine o svim krajevima Hrvatske, vjerujem kako će se odlična suradnja nastaviti i dalje“, zaključio je državni tajnik Žunac.

Služba ureda župana