U Koprivnici svečano otvoreni 27. Podravski motivi

S posebnim iščekivanjem dočekali smo 27. Podravske motive, neka naš današnji susret bude jedna stranica koju ćemo okrenuti i ponovno se pokušati prisjetiti svih vrijednosti kojima obiluje naš prostor Podravine - kazao je župan Koren na otvorenju manifestacije

Predajom ključeva Grada Koprivnice u subotu, 3.srpnja na Zrinskom trgu su svečano otvoreni 27. Podravski motivi, kulturna manifestacija i najveći sajam naivne umjetnosti koji je okupio naivne slikare i kipare Podravine. Otvorenju je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren koji je u prigodnom govoru zahvalio svim sudionicima manifestacije i posebno umjetnicima koji svojim djelima promiču bogatstvo kulturne baštine naše županije.

S posebnim iščekivanjem dočekali smo 27. Podravske motive jer je poznato da su se sve naše velike manifestacije ovdje u Koprivnici zbog epidemije odgađale. Ovo nas podsjeća na ona stara vremena kada smo se družili bez ikakvih ograničenja. Neka naš današnji susret bude jedna stranica koju ćemo okrenuti i ponovno se pokušati prisjetiti svih vrijednosti kojima obiluje naš prostor Podravine. Podravskim motivima želim svijetlu budućnost“,  rekao je župan Koren.

Gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić ja zahvalio naivnim umjetnicima koji su, kako je kazao,  ponos Podravine i koji pokazuju što Podravina jest, otkud je sve krenulo, nastalo i što čuvamo u sebi. Potom je predao ključeve predstavniku naivnih slikara Zlatku Kolareku koji je zahvalio svima na podršci te poželio da posjetitelji iduća dva dana provedu u druženju sa slikarima i vrate se kućama puni dojmova.

U financijsku podršku manifestaciji, kao i svake godine, uključile su se i Koprivničko-križevačka županija te županijska Turistička zajednica. Nakon svečanosti otvorenja, župan i gradonačelnik su u pratnji predsjednice Uprave Podravke Martine Dalić i suradnika obišli sajam naivne umjetnosti na kojemu su slikari prikazali tehnike slikarstva Hlebinske škole i kiparstva te sajam tradicijskih i umjetničkih obrta.

Posjetitelji će danas i sutra, u nedjelju 4. srpnja, na prostorima Gradskog parka i Zrinskog trga moći uživati u mnogobrojnim kulturno-povijesnim i zabavnim sadržajima samog grada Koprivnice i cijele Podravine. Detaljan  program 27. Podravskih motiva možete pogledati  ovdje.

Služba ureda župana