U Koprivnici otvoreno 7. Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za osobe s intelektualnim teškoćama

U organizaciji Sportske udruge Veliko srce iz Koprivnice i Specijalne olimpijade Hrvatske u Koprivnici je otvoreno 7. Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za osobe s intelektualnim teškoćama, a sportaše je podržao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Domaćin je bila Sportska udruga „Veliko srce“ , a na turniru su nastupile i ekipe Udruge OIT Međimurske županije, Udruge „Golubica“ Vukovar, COO Čakovec, RPA Koprivnica, COOR Podravsko sunce Koprivnica, Udruge „Maslačak“ Križevci, COOR Križevci, Centra za rehabilitaciju Zagreb, COO „Tuškanac“ Zagreb, Centra za rehabilitaciju  „Nada“, Kluba specijalnih športova Ozalj, Športskog društva osoba s invaliditetom „URIHO“ i COO „Ivan Štark“ Osijek.

Zamjenik Ljubić natjecateljima je poželio mnogo sportskog uspjeha i dobre zabave te zahvalio organizatorima, a pozdrave su uputili i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i sportski direktor Specijalne olimpijade Hrvatske Vlado Strbad.

Specijalna olimpijada Hrvatske nacionalni je sportski savez koji se bavi provođenjem specifičnih sportsko – rekreativnih aktivnosti osoba s intelektualnim teškoćama prema načelima i pravilima međunarodne organizacije Specijalne olimpijade i propisa Republike Hrvatske koji uređuju pitanja sporta osoba s intelektualnim teškoćama. Kroz Specijalnu olimpijadu osobama s intelektualnim teškoćama daje se prilika da ostvare svoj potencijal, razvijaju fizičke sposobnosti, pokažu hrabrost, ali i radost zbog iskustva prijateljstva, a također promiče razumijevanje, prihvaćanje i integraciju ljudi sa i bez intelektualnih teškoća i to u više od 170 zemalja.

Služba ureda župana