U Koprivnici održana 9. Velika martinjska špelancija

Tradicionalna manifestacija Velika martinjska špelancija održana je u subotu, 25. listopada na glavnom koprivničkom trgu. Sastanak „martinjskih biškupa“ organizira Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije u suradnji sa Županijskom zajednicom udruga vinogradara, vinara i voćara, Hotelom Podravina i Vinarijom Kostanjevec.

Sudionike Vinode na Zrinskom trgu primili su koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren te njegov zamjenik i predsjednik Županijske zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara Darko Sobota nakon čega je započeo prigodni program Velike martinjske špelancije. Održana je Martinjska meša, izabran je Veliki meštar martinjskog ceremonijala, održana je vinifikacija novih Martinjskih meštri – biškupa i potvrda novih pripravnika i kandidata, podijeljene su diplome i zafalnice, kršteni su prineseni moštevi te su na kraju Vinode podijeljeni krsni listovi.

Uz bogati program, posjetitelji su mogli degustirati vina koja su ponudili članovi udruga vinogradara i vinara s područja Koprivničko-križevačke županije.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.