U Koprivnici održan Telemach Dan sporta, župan Koren naglasio važnost promocije sporta među djecom i mladima

Na Zrinskom trgu u Koprivnici danas je održan Telemach Dan sporta u sklopu 25. Plazma sportskih igara mladih koje kroz sportske discipline potiču druženje djece i mladih te usvajanje zdravih životnih navika. Ovaj sportsko-edukativni projekt za osnovnoškolce i srednjoškolce održava se u kontinuitetu od 1996. godine, a ove je godine organiziran u skladu s preporukama nacionalnog Stožera civilne zaštite i epidemiološkim mjerama.

Telemach Dan sporta svečano su otvorili župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž te predstavnici organizatora – izvršni predsjednik Plazma Sportskih igara mladih Tihomir Gudić i glasnogovornica Tihana Butorac, uz prisustvo predsjednika županijske Zajednice sportova Stanislava Lovkovića te tajnika Zajednice i olimpijca Branka Zorka.

Župan Koren naglasio je važnost promocije sporta među školarcima te istaknuo: „Prekrasno je vidjeti ovakvo dječje veselje te zahvaljujem svima koji sudjeluju u organizaciji. Županija već godinama podržava ovu manifestaciju i njezin je ponosni pokrovitelj, a provodi i broje druge programe koji imaju za cilj povećati interes djece za sport. Svima vam želim da se lijepo zabavite, unaprijed čestitam najboljima, a pobjednici ste zapravo svi vi!

Spomenimo i kako Županija mnogo pažnje posvećuje mladima u sportu koji kroz sportske discipline stasaju i usmjeravaju se prema zdravom načinu života. Kroz kapitalni projekt izgradnje pet školskih sportskih dvorana u općinama Sveti Petar Orehovec, Sveti Ivan Žabno, Kloštar Podravski, Rasinja i Kalinovac, koji je vrijedan 70 milijuna kuna, stvorit će se ne samo bolji uvjeti za nastavu tjelesne kulture, nego će i brojni profesionalni i amaterski sportaši moći koristiti nove, moderne prostore za svoje aktivnosti. Također, Županija je kroz svoju Zajednicu sportova u posljednje četiri godine uložila preko 6 milijuna kuna u sport, a ove je godine osigurano novih 1,6 milijuna kuna. U planu je uvođenje programa školovanja i usavršavanja stručnih kadrova u sportu, kao i program opremanja mlađih dobnih kategorija sportaša u amaterskim sportskim klubovima, što je sve doprinos razvoju sporta na području županije.

U Telemach Danu sporta sudjeluju osnovnoškolci od prvog do četvrtog razreda s područja županije koji će se natjecati u graničaru i atletici te boriti za plasman na Državnu završnicu u Splitu. Tamo će mali sportaši imati priliku družiti se i natjecat s vršnjacima iz cijele Hrvatske.

Nakon Đurđevca i Koprivnice, Telemach Dan sporta sutra će se održati u Križevcima, na Trgu J.J. Strossmayera s početkom u 15.15 sati.

Plazma sportske igre mladih možete pratiti na stranici: www.igremladih.hr

 

Služba ureda župana