U Koprivnici održan Renesansni festival

Deveti po redu međunarodni „Renesansni festival“ održao se prošlog tjedna od 28. do 31. kolovoza na gradskim bedemima u Koprivnici. Tom je prigodom u subotu, 30. kolovoza na Zrinskom trgu u Koprivnici organizirano svečano postrojavanje 1200 sudionika iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Austrije, Italije, Poljske, Njemačke, Slovačke i Češke. Svečanom postrojavanju Kraljevske svite i vitezova prisustvovali su broji ugledni gosti među kojima su bili i potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota, koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak te predstavnici drugih županija i gradova.

Nakon svečanog postrojavanja na Zrinskom trgu kraljevska povorka i gosti krenuli su prema gradskim bedemima gdje je održana svečanost dodjele Povelje slobodnog kraljevskog grada građanima Koprivnice.

Najveći hrvatski srednjovjekovni sajam posjetili su i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović koji je pohvalio ovakvu inicijativu obogaćivanja turističke ponude ovoga kraja te ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Brojni posjetitelji od četvrtka do nedjelje mogli su uživati u nastupima renesansnih zabavljača i viteških skupina, kušati srednjovjekovna jela i pića, sudjelovati na radionicama, okušati se u gađanju lukom i strijelom i dr.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.