U Koprivnici obilježena Noć kazališta uz humanitarnu akciju „Zajedno za Latice“

Zamjenik župana Ratimir Ljubić prošlog je vikenda prisustvovao Noći kazališta u Koprivnici koja je obilježena na poseban način. Naime, u Domu mladih izvedena je predstava „Ispod površine“ Dramskog studija Ludens teatra, skupine Kaotis teatralis, u sklopu čega je organizirana i humanitarna akcija „Zajedno za Latice“.

Uz Ludens teatar, u akciji je sudjelovala i Udruga volontera Podravke – Puls, a sav prihod od ulaznica bio je namijenjen Udruzi za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice, kojima su građani velikodušno donirali više od devet tisuća kuna.

Predstava „Ispod površine“ ove je godine proglašena najboljom amaterskom predstavom u Hrvatskoj te je osvojila dvije nagrade na 58. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera – nagrade za najbolju predstavu i najbolju režiju, dok je na međunarodnom 61. Festivalu festivala u Trebinju osvojila Zlatnu masku za kolektivnu igru uz festivalske diplome za scenski pokret i autorsku pjesmu.

Režija potpisuje Karlo Kučanda, a glumili su Petra Balija, Jan Barić, Tanja Benkek, Fran Đurašin, Lovro Hajster, Lana Kovač, Ivan Kovačić, Mihael Kramarić, Nives Krmpotić, Karlo Kučanda, Maja Loborec, Petra Lozo, Antonio Manjić, Mihovil Maloča, Ivana Radić, Iva Rajković, Dora Špoljar i Zvonimir Trgovčević.

Sužba ureda župana

Izvor fotografija: facebook Udruge Latica