U Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu postavljeni kontejneri za trijažu pacijenata

Nakon što su prošli tjedan na inicijativu županijskog Stožera civilne zaštite, a u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite RH, postavljeni šatori ispred domova zdravlja u Koprivnici i Đurđevcu, danas su u blizini domova zdravlja u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu postavljeni i stambeni kontejneri u kojima će se obavljati poslovi trijaže pacijenata.

Županijski je Stožer prepoznao nužnu potrebu postavljanja šatora i kontejnera zbog dolaska hladnijih dana i pogoršanja vremenskih uvjeta te povećanja broja testiranja i novooboljelih od bolesti COVID-19 na području Koprivničko-križevačke županije.

Kontejneri imaju mogućnost grijanja te će biti velika pomoć za zdravstvene djelatnike koji će u adekvatnijim uvjetima moći kvalitetnije pružati usluge pacijentima.

Obzirom da sukladno epidemiološkim mjerama i preporukama nije moguć ulazak pacijenata u domove zdravlja u većem broju, zbog sprečavanja širenja zaraze koronavirusom, građani se dodatno mole za razumijevanje i strpljenje na ulazima u ambulante.

Služba ureda župana