U Koprivnici cijepljeno 1800 građana, počelo procjepljivanje radno aktivnog stanovništva

U dvorani Srednje škole Koprivnica danas je u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo, Stožera Civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i tvrtke Podravka d.d. provedena akcija procjepljivanja radno aktivnog stanovništva.  Na punktu u Koprivnici procijepljeno je 1800 stanovnika, zaposlenika većih gospodarskih subjekata te sugrađana iz opće populacije. Akcija procjepljivanja stanovništva nastavlja se i ove subote na punktovima u Koprivnici i Đurđevcu gdje će cjepivo primiti oko 2000 stanovnika.

Današnju akciju podržali su i zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić te ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla koja je tom prilikom istaknula kako se uz cijepljenje opće populacije  intenzivno nastavlja s cijepljenjem radno aktivnog stanovništva te da se do kraja svibnja očekuje procjepljivanje svih zaposlenika koje su poslodavci prijavili za cijepljenje. Tvrtke koje imaju ima više od 10 zainteresiranih zaposlenika, pojasnila je Vadla, za cijepljenje se mogu prijaviti na  e-mail: cijepljenje@zzjz-kkz.hr ukoliko se već nisu prijavili putem Hrvatske obrtničke komore ili Hrvatske gospodarske komore. Ostali stanovnici koji se žele cijepiti, dodala je Vadla,  i dalje se prijavljuju kod svojih liječnika obiteljske medicine.

Načelnik Ljubić zahvalio je svima uključenima u današnju organizaciju na doprinosu  i pozvao sve zainteresirane stanovnike da se nastave prijavljivati za cijepljenje svojim liječnicima obiteljske medicine te apelirao da i dalje budu odgovorni uz pridržavanje svih epidemioloških mjera kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusom.

Spomenimo na kraju kako je Koprivničko-križevačka županija prva u državi krenula s organizacijom masovnih cijepljenja po punktovima, a sve dosadašnje aktivnosti provedene su na najvišoj mogućoj razini, za što je Stožer primio brojne pohvale.

Služba ureda župana