U Hlebinama otvorena izložba Zlatka Štrfičeka

U Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama, pod pokroviteljstvom Koprivičko-križevačke županije, prošli je vikend predstavljena 30. samostalna izložba Zlatka Štričeka, koju je svečano otvorio župan Darko Koren.

Župan je autoru čestitao na dugogodišnjem uspješnom radu i promociji naivne umjetnosti, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu, a ponajviše kroz projekt županijske Turističke zajednice „Pisanica od srca“, u kojemu Štrfiček sudjeluje od samnog početka, već 10 godina.

Zlatko Štrfiček rođen je u Hlebinama 1953. godine u zemljoradničkoj obitelji, a prve njegove slike nastaju 1968. godine. Prvu samostalnu izložbu imao je 1969. godine u Švicarskoj, većinom slika tehnikom ulja na staklu i platnu, a svoje umjetničke uzore pronašao je u Ivanu Generaliću, Ivanu Večenaju i Miji Kovačiću. Član je Društva Hrvatskih naivnih umjetnika, Likovne sekcije ,,Podravka 72” te Udruge Hlebinskih slikara i kipara naive Hrvatska, a osim  na samostalnim, dosad je izlagao i na više od 200 skupnih izložbi.  Na retrospektivnoj izložbi u Hlebinama izloženo je 40-tak slika koje predstavljaju razvojne faze njegovog likovnog sazrijevanja, a mogu se razgledati do 20. lipnja.

Uz brojne prijatelje i obitelj, otvorenju izložbe prisustvovali su i saborski zastupnik Damir Felak, načelnica Općine Hlebine Božica Trnski i direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc, dok su glazbenim programom večer uljepšali Gordana i Miroslav Evačić.

Služba ureda župana