U Gudovcu održan 22. jesenski međunarodni bjelovarski sajam

Ovogodišnji 22. jesenski međunarodni bjelovarski sajam održan je prošlog vikenda (od 5. do 7. rujna) na sajamskom prostoru u Gudovcu. Jesenski sajam je međunarodni, prvenstveno stočarski, ali i gospodarski i obrtnički sajam na kojemu su zastupljena posljednja dostignuća na tim poljima. Ujedno je to i najveća je manifestacija ovog tipa u Hrvatskoj koju su posjetili i zamjenik župana Darko Sobota te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijan Štimac.

Osim najveće ponude poljoprivrede mehanizacije na jednom mjestu, u sklopu Sajma svake se godine održava tradicionalna Državna stočarska izložba. Prema riječima organizatora, ove se godine na Izložbi predstavilo 550 najboljih grla hrvatskih uzgajivača.

Na sajmu su na dvadeset tisuća četvornih metara sajamskog prostora sudjelovali izlagači iz sedamnaest hrvatskih županija te izlagači iz petnaest drugih zemalja. Među izlagačima su bili i predstavnici naše Županije. Dvadeset i osam predstavnika iz Koprivničko-križevačke županije izlagalo je različite proizvode i usluge poput metalne galanterije i usluga u obradi metala, raznih proizvoda od drva do plastenika, suvenira, betonske galanterije re različitih poljoprivrednih proizvoda i prerađevina poljoprivrednih proizvoda. Organizatori zajedničkog nastupa poduzetnika s područja Koprivničko-križevačke županije bili su: PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije i HGK Županijska komora Koprivnica.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.