U Goli svečano otvoren 11. Međunarodni festival folklora „Iz bakine škrinje“

U sportskoj dvorani Osnovne škole Gola u petak 7. srpnja održano je svečano otvorenje 11. Međunarodnog festivala folklora „Iz bakine škrinje“, kojemu su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač te viša savjetnica za kapitalne projekte u školstvu Ana Mušlek.

Pokrovitelj Festivala je Koprivničko-križevačka županija, financijski ga još podupiru i Savez Alpe Jadran, županijska Turistička zajednica, Grad Koprivnica, koprivnički i križevački domovi za starije i nemoćne, općine Kalnik i Gola te sponzori, a održava se od 6. do 10. srpnja u Goli, Koprivnici i Kalniku.

Na prvoj su se folklornoj večeri predstavile skupine Liti Folk dance group iz Grčke, Ansambl „Nowa Ruda“ iz Poljske te Kulturno društvo „Celjska folklorna skupina“ iz Slovenije, kao i KUD „Ždala“ te udruge „Gotalovečko srce“ i „Prekodravski zvon“.

Zamjenik Ljubić gostima je poželio dobrodošlicu i uspješne nastupe, u ime domaćina obratio se i načelnik Općine Gola Stjepan Milinković.

Na Festivalu sudjeluje 200-tinjak izvođača okupljenih u 10 udruga iz Grčke, Poljske, Slovenije, Austrije i Hrvatske, a druga folklorna večer na rasporedu je danas u 20 sati u dvorani Domoljub u Koprivnici, dok  će se treća folklorna večer održati u Domu hrvatskih branitelja u Kalniku, sutra 9. srpnja, s početkom u 17 sati.

Također, u nedjelju će se u hotelu Podravina održati grčko-poljsko-hrvatska nacionalna večer, na kojoj će se, uz pjesme i plesove, predstaviti i tradicionalna gastronomija navedenih zemalja.

Ulaz na sve nastupe je besplatan.

Služba ureda župana