U Glogovcu održana 11. Županijska likovna kolonija

Likovni amateri  s područja Koprivničko-križevačke županije okupili su se u subotu, 29. kolovoza 2020. na  11. Županijskoj likovnoj koloniji, čiji je domaćin bila likovno– kreativna sekcija „Glogov zdenac“ KUD-a „Rudar“ iz Glogovca. Organizator  kolonije bila je županijska Zajednica kulturno-umjetničkih udruga ,a  pokrovitelj Koprivničko-križevačka županija . Ovu koloniju pomogli su donatori i sponzori s područja Općine Koprivnički Bregi.

Likovna kolonija održala se na imanju obitelji Mihalić u Glogovcu, a otvorila ju je predsjednica županijske ZKUU , Nada Šešić, dr. Zahvalila se svim sudionicima kolonije a posebno vrijednim domaćinima na srdačnom gostoprimstvu i savršenoj organizaciji.  Isto tako  zahvalila je i ljudima dobre volje sa područja Općine  koji su pripomogli svojim donacijama. Naglasila je da je kulturni amaterizam veoma važan za razvoj zdravog društva , da doprinosi kvaliteti života svakog pojedinca ali i društva u cjelini, te da stvara pozitivno ozračje i zadovoljstvo među ljudima.

Vrijedni umjetnici  inspiraciju su pronašli u prirodnim ljepotama, slikali  raznim tehnikama, a najviše ulje na platnu. Na koloniji je sudjelovao tridesetak  likovnih amatera iz osam  Udruga: Udruga  „Peski art“ iz Đurđevca, „Podravka  72“ iz Koprivnice, Križevački likovni krug, likovno-kreativna sekcija KUD-a Delovi,  likovna sekcija „Likresa“ KUD-a „Ivan vitez Trnski“ iz Novigrada Podravskog, likovna sekcija HKUD-a „Frankopan“ iz Ferdinandovca te domaćini likovno– kreativna sekcija „Glogov zdenac“ KUD-a „Rudar“ iz Glogovca.

Likovnim amaterima pridružio se i dao podršku u radu slikar Ivan Lovreković.

Služba ureda župana