U Gimnaziji „Fran Galović“ otvorena izložba „Zastave Europske unije“

U Gimnaziji „Fran Galović“ u Koprivnici u četvrtak, 10. ožujka, otvorena je izložba Zastave Europske unije. Izložbu je organizirala Udruga branitelja, invalida i udovica domovinskog rata Podravke (UBIUDR), u suradnji sa Županijskim savjetom za europske integracije i Gimnazijom „Fran Galović“ Koprivnica, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova i Europskih integracija RH.

Uz zamjenika župana Ivana Pala, ravnatelja Gimnazije Vjekoslava Robotića i predsjednika UBIUDR Mladena Pavkovića, otvorenju izložbe je prisustvovala i ravnateljica uprave u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Dubravka Vlašić Pleše. Ona je pohvalila zalaganje organizatora te naglasila kako je razvoj Hrvatske snažno određen članstvom u EU. Istaknula je kako se očekuje da se pristupni pregovori završe do kraja lipnja, te da se u jesen potpiše ugovor o pristupanju.

Sama izložba u Gimnaziji predstavlja zastave svih 27 zastava članica EU, a cilj joj je upoznati mlade s jedinstvom nadnacionalnom zajednicom europskih država i svim benefitima članstva.