U Gimnaziji „Fran Galović“ održan 4. Dan za znanost

Koprivnička Gimnazija „Fran Galović“ proteklog je vikenda bila središte okupljanja posjetitelja svih dobi na četvrtom po redu Danu za znanost, projektu koji je pokrenut na inicijativu profesora i učenika, a ima za cilj promicanje i popularizaciju znanosti.

Organizatore i posjetitelje pozdravio je zamjenik župana Ivan Pal, dok je ravnatelj Gimnazije Vjekoslav Robotić kazao kako su željeli okupiti što veći broj sudionika koji će interaktivno sudjelovati u nizu aktivnosti s područja matematike, fizike, kemije, biologije, geografije, elektrotehnike, robotike i psihologije. Dodao je kako su u ove četiri godine imali više od 300 predavača, radionica i edukatora iz različitih hrvatskih i europskih institucija.

Na Danu za znanost moglo se razgledati fosile i kamenje, naučiti kakva je to zdrava žvakaća guma, pisati 3D olovkom, upoznati se s radom bespilotnih sustava i voćnih baterija, a veliku je pažnju posjetitelja privukao dječji automobil na solarni pogon.

Osim domaćina, predavanja su održali predstavnici Hrvatskog instituta za istraživanje mozga, Medicinskog fakulteta Zagreb, Fizičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Hrvatske udruge bespilotnih sustava, Filozofskog fakulteta, University of London i Ludwig-Maximilians-Universität München, udruge Znanstvene čarolije, udruge Mladi nadareni matematičari “Marin Getaldić”, eSTUDENT, Fizike ekspres, Hrvatskog geološkog društva, Hrvatskog origami društva, Društva za edukaciju van okvira, Astronomskog društva Koprivnica te Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije.

Služba ureda župana