U Galeriji Koprivnica otvorena izložba Zlatka Price „Pečuh/Koprivnica“

Prošlog je vikenda u Galeriji Koprivnica otvorena izložba hrvatskog slikara i likovnog pedagoga Zlatka Price pod nazivom „Pečuh/Koprivnica“, koju je financijski podržala i Koprivničko-križevačka županija, a prisustvovala joj je v.d. pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek.

Zlatko Prica rođen je 1916. godine u Pečuhu odakle nakon prvog razreda osnove škole s roditeljima seli u Zagreb, a diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1940. godine uz profesore Krstu Hegedušića, Omera Mujadžića i Ljubu Babića. Umro je u Rijeci 2003. godine.

Rodnom je gradu Prica darovao dio svojih radova koji su predstavljeni u Galeriji, gdje su po prvi put povezani s crtežima mape „Ljudi iz Logora Danica“ iz fundusa Muzeja grada Koprivnice. Riječ je o nastavku kvalitetne prekogranične suradnje s Gradom Pečuhom, kao što je napomenula generalna konzulica Republike Hrvatske u Pečuhu Vesna Haluga prilikom obraćanja na izložbi, a okupljenima je pozdrave uputio i predsjednik Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj Ivan Gugan.

Izložba je realizirana u suorganizaciji Muzeja grada Koprivnice, Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj, Generalnog konzulata RH u Pečuhu te Zaklade Zlatko i Vesna Prica, financijski su je još podržali mađarski partneri i Grad Koprivnica, a ostaje otvorena do 3. prosinca 2017. godine.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: koprivnica.hr