U Fordovcu održana tribina pod nazivom „Hrvatska i EU“

U prostorima Područne škole u Fodrovcu održana je u subotu 15. lipnja tribina pod nazivom „Hrvatska i EU“. Organizator tribine bio je Savjet mladih Općine Sveti Petar Orehovec. Predsjednik Savjeta Josip Polščak uvodno je pozdravio prisutne, a posebno saborsku zastupnicu i bivšu hrvatsku premijerku Jadranku Kosor koja je na tribini nastupila kao glavni predavač.

Jadranka Kosor je govorila o najvažnijim događajima vezanima uz pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji u vrijeme kad je bila na čelu Vlade. Osvrnula se pritom i na razne zanimljivosti u samom procesu pregovaranja, društvene okolnosti u Hrvatskoj i okruženju u to vrijeme, te na svoje brojne kontakte s čelnicima europskih zemalja.

Koprivničko-križevačku županiju je na tribini predstavljao pročelnik Službe ureda župana Vladimir Šadek koji je održao prezentaciju o međunarodnoj suradnji Županije i aktivnostima koje Županija provodi u procesu hrvatskog pristupanja Europskoj uniji.

Nakon predavanja razvila se rasprava u kojoj su mladi iz potkalničkog kraja gostima imali priliku postavljati pitanja te izraziti svoja razmišljanja o temi.