U Đurđevcu procijepljeno 950 građana – sljedeći punkt je sutra u Križevcima

Zadovoljni smo odazivom građana što dokazuje da prepoznaju važnost cijepljenja te računamo da ćemo uz još jednu organizaciju punkta procijepiti sve zainteresirane s područja Đurđevca - istaknuo je načelnik Ljubić

Zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić danas je posjetio punkt za cijepljenje u đurđevačkoj dvorani Strukovne škole, na kojem se cijepilo 950 građana Đurđevca i općine Ferdinandovac. Podsjetimo, ovo je druga po redu organizacija punkta u Đurđevcu, nakon što se krajem veljače procijepilo gotovo 500 osoba.

Zadovoljni smo odazivom građana što dokazuje da prepoznaju važnost cijepljenja te računamo da ćemo uz još jednu organizaciju punkta procijepiti sve zainteresirane s područja Đurđevca. U planu je i priprema cijepljenja zaposlenika u velikim gospodarskim subjektima i prosvjetnih djelatnika, o čemu smo proveli anketu po školama“, istaknuo je načelnik Ljubić te zahvalio svima koji sudjeluju u ovoj zahtjevnom, ali iznimno uspješnom procesu. Posebno je zahvalio zdravstvenim djelatnicima na svim zaslugama u borbi s korona krizom. Obzirom na trend povećanja broja oboljelih, građane je ujedno pozvao na oprez i pojačane napore u pridržavanju mjera epidemiološke prevencije kako bi se ograničilo širenje koronavirusa.

Svaki naš punkt je sa sve većim brojem građana jer nam stiže i veći broj cjepiva, koje odmah utrošimo. Drago nam je što interes za cijepljenje raste, pozivamo da se i dalje prijavljuje kod svojih liječnika, a nakon što procijepimo prioritetne skupine, započet ćemo s cijepljenjem opće populacije neovisno o dobi. Imamo iskustva i uhodani tim što nam omogućuje da na jednom punktu procijepimo i do dvije tisuće građana“, kazala je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla.

Dosadašnja organizacija svih punktova protekla je bez ikakvih problema te u skladu s najvišim standardima, a do kraja mjeseca će se akcijama cijepljenja prvom dozom obuhvatiti sve općine na području županije, nakon čega će na red doći ponovno sva tri grada. Županija je spremna za daljnje korake u procesu procjepljivanja opće populacije, a dinamika cijepljenja i dalje će ovisiti o zaprimljenim količinama cjepiva. Sljedeći punkt je sutra u Križevcima, u dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca, gdje će se građane cijepiti drugom dozom.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije