U Đurđevcu održana završna konferencija programa Klubovi korisnika – Klub Aktiv

U četvrtak, 23. svibnja u Đurđevcu je održana je završna konferencija programa Klubovi korisnika – Klub Aktiv, kojoj je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja, koja je i pozdravila okupljene.

Nositelj programa je Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize, provodi se u pet udruga osoba s invaliditetom s područja čitave RH, a đurđevački partneri su Gradsko društvo osoba s invaliditetom Đurđevac i Centar socijalne skrbi Đurđevac. Program je trogodišnji i financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a suradnici su Udruga žena grada Đurđevca, Grad Đurđevac, Osnovna škola Grgura Karlovčana Đurđevac, Gradska knjižnica Đurđevac, Muzej grada Đurđevca, Udruga Hrvatska žena Ferdinandovac, Ivanka Brček, sekretar papinskog nuncijata u Bangkoku vlč. Dario Paviša, i mnogi drugi.

Ciljevi koje program nastoji ostvariti su prevencija institucionalizacije, povećanje socijalnog uključivanja i veća kvaliteta života osoba s invaliditetom. Navedeni ciljevi ostvarili su se  putem aktivnosti unutar Klubova korisnika kao što su grupe za učenje socijalnih vještina, grupe za kvalitetno provođenje slobodnog vremena te grupe za podršku.

Provedbom aktivnosti unutar klubova korisnika ostvarili su se i specifični ciljevi usmjereni na korisnike poput socijalne aktivacije i interakcije, druženja, kreativnog izražavanja i širenja socijalne mreže u svrhu poboljšanja kvalitete života i izjednačavanja mogućnosti. Osim toga, zapošljavanje stručnjaka  te uspostava mehanizama koordinacije i suradnje između partnerskih udruga, jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, ustanova socijalne skrbi, javnih ustanova i civilnog sektora osnažit će kapacitete za pružanje socijalnih usluga i rješavanje problema s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom.

U sklopu konferencije otvorena je i izložba radova članova Kluba Aktiv, nastalih kao rezultat programskih aktivnosti.

Služba ureda župana