U Đurđevcu održana početna konferencija projekta Osobni asistent

U Domu kulture Đurđevac u ponedjeljak, 20.rujna održana je početna konferencija projekta Osobni asistent čiji je nositelj Udruga Mali princ Đurđevac uz projektne partnere Udrugu Latice Koprivnica i Udrugu Maslačak Križevci. Riječ je o projektu vrijednom gotovo dva milijuna kuna u koji je uključeno 16 osoba s mentalnim ili intelektualnim oštećenjima kojima uslugu pružaju osobni asistenti educirani za pružanje usluge osobne asistencije.

Svečanosti je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić, a  prisutnima su se obratili i predsjednica Udruge Mali princ  Kristinka Štefan, voditeljica projekta Anja Senjan, gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković te predstavnici asistenata i korisnika.

Usluga osobne asistencije pruža se osobama za koje je utvrđeno da im je neophodna potpora u provođenju svakodnevnih aktivnosti i samozbrinjavanja, a uključivanjem osobnih asistenata u živote odabranih korisnika pozitivno se utjecalo na kvalitetu njihovih života i cijelih obitelji, povećala se socijalna uključenost te se spriječila institucionalizacija.

Provedba projekta započela je u svibnju ove godine, a trajat će do siječnja 2023. godine.  Projekt je u stopostotnom iznosu financiran iz Europskog socijalnog fonda u vrijednosti od 1.994,289,00 kuna.

Izvor. Grad Đurđevac, Udruga Mali princ

Služba ureda župana