U Đurđevcu održana početna konferencija projekta Kuća podrške „Mali princ“

U utvrdi Stari grad u Đurđevcu u utorak, 29. lipnja  je održana početna konferencija projekta Kuća podrške „Mali princ“ i potpisan ugovor o izgradnji objekta vrijednog preko 14 milijuna kuna kojim će korisnici će dobiti prostore za dnevni boravak i slobodno vrijeme te stambenu zajednicu. Konferenciji je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Predsjednica Udruge Mali princ Kristinka Štefan pojasnila je kako će projektom omogućiti  kvalitetniji uvjeti za pružanje dosadašnjih socijalnih usluga kao što je poludnevni boravak, ali i nove socijalne usluge kao što je stanovanje uz podršku, psihosocijalna podrška i usluge individualnih terapije kao i mogućnost povećanja broja korisnika.

Zamjenik Ljubić uputio je čestitke svim sudionicima na projektu i kazao kako zajednica mora brinuti o onim najranjivijima istaknuvši kako je projekt primjer drugim gradovima i drugim općinama kako brinuti za potrebite.

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči istaknuo je kako ja zadovoljan što projekt dolazi u svoju završnu fazu, a predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković kazao je kako je Đurđevac socijalno osviješten Grad i zajednica koja pomaže osobama u potrebi. Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Đurđevac Daniel Rupić čestitao je udruzi na dobivenom projektu, a Mladen Podravec, direktor tvrtke GT Jura d.o.o. Virje koja će izvoditi radove, kazao je kako je vrijednost radova preko devet milijuna kuna.

Projekt se  u stopostotnom  iznosu financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Investicija obuhvaća izgradnju i opremanje zgrade u Ulici kralja Tomislava u Đurđevcu namijenjene za aktivnosti osoba s teškoćama u razvoju, rekonstrukciju pomoćnog objekta, uređenje okoliša i nabavu specijalizirane opreme uključujući i vozilo za prijevoz osoba s teškoćama u razvoju.

Izvor fotografija: prigorski.hr, podravski.hr

Služba ureda župana