U Đurđevcu nastupili polaznici Škole govorništva

U četvrtak, 21. ožujka u Gradskoj knjižnici Đurđevac održan je javni nastup polaznika Škole govorništva – učenika Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac pod nazivom „Probudilo se proljeće, probudi se i ti!“. Događanju je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić te brojna publika.

Nakon što su učenici uz mentoricu Dijanu Hodalić šest subota zaredom na višesatnim radionicama marljivo usvajali znanja o govoru kao retoričkoj vrsti, slušanju govora, logičkim figurama, profilu publike, strahu i tremi, modalnim izrazima te usvajali vježbe za glas i izgovor, primijenili su to na svom govoru koji je kruna Škole govorništva.

Škola govorništva je financirana iz sredstava preostalih od uspješno provedenih međunarodnih projekata đurđevačke gimnazije za zainteresirane učenike i opravdala uloženo vrijeme i novac. Učenici su pokazali da znaju kreativno i kritički razmišljati, a mentorica je zahvalila svim polaznicima, ravnateljici i pedagoginji na podršci i publici na sudjelovanju u glasovanju, jer su svojim odabirom najboljeg govora opravdali svoju ulogu.

Najboljim govorom je proglašen govor Eme Vlahović, učenice trećeg razreda, ali i ostalih šest govora je dobilo visoke ocjene, što su male razlike u broju glasova i pokazale. Na nastupu se moglo čuti Jakova Begovića (Zanemaren, a neprocjenjiv), Martu Mikacinić (Ljubav je bespolna), Emu Vlahović (Sve za jednoga, ali jedan nije za sve), Antoniju Račan (Korak za druge-korak za sebe), Doroteu Karas (Utrka za ocjenom), Antoniju Milinković (Premladi za odmor?) te Ana Mariju Đuričić (Motika umjesto utega).

Dok je povjerenstvo brojilo glasove, polaznici Škole govorništva su zajedno s publikom izvodili vježbe za glas i izgovor što je završnici dalo posebno veselu notu.

Služba ureda župana