U Đurđevcu cijepljeno 490 građana, županijskom Stožeru, Zavodu za javno zdravstvo i liječnicima obiteljske medicine pohvale na uspješnoj organizaciji punktova

U dvorani Strukovne škole u Đurđevcu danas je nastavljeno s cijepljenjem opće populacije protiv koronavirusa, odnosno provedbom kampanje „Misli na druge, cijepi se“, a kao i na prijašnjim punktovima u Koprivnici, Križevcima i Legradu, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije je u suradnji sa županijskim Zavodom za javno zdravstvo i liječnicima obiteljske medicine poduzeo sve potrebne aktivnosti da organizacija cijepljenja bude provedena na najvišoj mogućoj razini, uz podršku Doma zdravlja i tima iz Zavoda za hitnu medicinu koji je bio pripravan za potencijalnu intervenciju. Ovom su događaju prisustvovali zamjenik župana i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić, zamjenica načelnika i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, načelnica đurđevačkog Stožera civilne zaštite i zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica, ravnatelj Strukove škole Đurđevac Darko Špoljar, ravnatelj Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva Tomislav Ostojić te zapovjednik JVP Đurđevac i zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika Matija Markešić.

Zamjenik Ljubić uvodno je izvijestio okupljene o epidemiološkoj situaciji na području županije, naglasivši kako, unatoč stabilnim brojkama, moli sugrađane da se i dalje pridržavaju svih epidemioloških mjera i budu odgovorni, posebno u vezi najavljenih popuštanja početkom ožujka.

Zahvaljujemo svim zdravstvenim djelatnicima na velikom angažmanu, stižu nam pohvale za organizaciju cijepljenja na punktovima i drago nam je što sve ide prema planu i ne stvaraju se gužve. Zahvaljujemo i Gradu i gradskom Stožeru, JVP Đurđevac te ravnateljima škola koji su nam ustupili dvoranu, a sutra cijepljenje nastavljamo u Koprivnici, u prijepodnevnim i popodnevnim satima. Dalje ćemo nastaviti sukladno dozama koje pristižu, a u planu je Općina Virje te općina na križevačkoj strani, kako bismo ravnomjerno pokrili područje županije. Kao što smo već istaknuli, prvo se ide u one općine gdje se prijavi najviše građana zbog zahtjevnosti organizacije samog procesa“, naglasio je zamjenik Ljubić.

Ravnateljica Vadla dodala je kako je u Đurđevcu procijepljeno 490 sugrađana te je potvrdila kako interes za cijepljenjem raste iz dana u dan, istaknuvši: „Ovo nam je četvrti punkt, uigrana smo ekipa koja zna što radi, a u skladu s dobivenom količinom cjepiva dalje planiramo. Zavod je, uz Stožer i liječnike primarne medicine, inicijator cijepljenja po punktovima i to se pokazalo kao dobra odluka, a jedini cilj u trenu kada nam stigne cjepivo je da imamo organiziran punkt s većim broj zainteresiranih osoba. Kada dobijemo dodatne količine cjepiva, opet ćemo se vraćati u ove sredine gdje smo već bili kako bi cijepili sve zainteresirane, a imamo na umu i da smo ravnomjerno rasprostranjeni po županiji. Dosad je prvom dozom procijepljeno dvije i pol tisuće građana te njih tisuću i 500 drugom dozom. Zahvaljujem liječnicima primarne medicine i medicinskim sestrama na dobroj pripremi pacijenata što omogućava učinkovitiju organizaciju. “

Glavni koordinator pripreme punktova cijepljenja je Zavod za javno zdravstvo u suradnji sa županijskom Stožerom i uz podršku liječnika obiteljske medicine, pri čemu je važna i podrška jedinica lokalne samouprave.

Načelnica đurđevačkog Stožera Kristina Benko Markovica istaknula je dobru komunikaciju Zavoda i liječnika primarne medicine te je uputila pohvale na organizaciji svima uključenima.

Županija, županijski Stožer te županijski zdravstveni djelatnici od samog su početka dali podršku kampanji „Misli na druge, cijepi se“, a zamjenica načelnika županijskog Stožera Melita Ivančić na kraju je zahvalila medijima na kontinuiranom i korektnom praćenju situacije vezane uz bolest COVID-19 većih punih godinu dana. Ujedno je zahvalila i sugrađanima na pridržavanju epidemioloških mjera, pozivajući ih da i dalje budu dosljedni i odgovorni, kao i da iskažu interes za cijepljenje preko svojih liječnika kako bi se što jednostavnije i brže moglo organizirati punktove.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije