U Dječjem vrtiću „Tratinčica“ postavljeni „Vodni agenti“

U Dječjem vrtiću „Tratinčica“ u Koprivnici postavljeni su „Vodni agenti“ u sklopu projekta „Svaka kap vode vrijedi, zato štedi“ s ciljem poticanja djece na racionalnije korištenje pitke vode.

Ovaj Dječji vrtić prvi je u Republici Hrvatskoj i cijeloj regiji koji primjenjuje „Vodne agente“, a sve zahvaljujući inicijativi Udruge za održivi razvoj Hrvatske te domaćim obrtnicima koji su vrtiću donirali sredstva za kupnju 6 kompleta „Vodnih agenata“.

Na ovaj način omogućuje se praćenje potrošnje vode direktno na svakoj slavini te se tako pokreće proces odgovornog odnosa prema njenoj potrošnji, a predaji „Vodnih agenata“ nazočili su obrtnici donatori, predsjednik Udruge UZOR Hrvatske, eko-koordinatori  vrtića, predsjednica Upravnog vijeća vrtića te predstavnici Vodne agencije iz Slovenije i Vojvodine.

Domaći obrtnici donatori predali su „Vodne agente“ djeci, a djeca skupine Bubamara pripremila su za tu prigodu mali program na temu vode. U sklopu primopredaje upriličena je i radionica s djecom „Vodna postaja“ pri čemu su imali priliku naučiti kako voda dolazi u naše kuće i stanove te kakva iz njih izlazi, a radionicu su vodili Majda Adlešić, regionalna voditeljice programa „Vodni agent“ i Jože Cvetko, izumitelj „Vodnog agenta“.

Služba ureda župana