U Čakovcu održan sastanak predstavnika županija sjeverozapadne Hrvatske, članica Saveza Alpe-Jadran

U prostorima Međimurske županije u Čakovcu je u srijedu 29. siječnja održan sastanak predstavnika županija sjeverozapadne Hrvatske, članica Saveza Alpe-Jadran. Tema sastanka bila je zajednička suradnja u okviru Saveza te dogovor o realizaciji zajedničkih projekata.

Sastanku je prisustvovao voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i EU fondove Vladimir Šadek koji je predstavio aktivnosti Koprivničko-križevačke županije u okviru Saveza. Naša županija nedavno je ustrojila svoju kontaktnu točku i inicirala osnivanje Tematske koordinacijske točke za poljoprivredu i etničku baštinu. Također se za aplikaciju prema Vijeću Saveza priprema jedan projekt vezan uz vinarstvo i vinogradarstvo, a planira se i priprema jednog projekta koji bi imao za cilj promociju naivnog i tradicijskog slikarstva. Županija će isto tako pokušati Savez uključiti u ovogodišnju organizaciju Dana travnjaka.

Druge županije također provode projekte u raznim područjima djelovanja, pa će ih Koprivničko-križevačka županija podržati i pozvati udruge i druge subjekte na njenom području da se u ove projekte uključe. Dogovoreno je da se svi projekti hrvatskih županija pripreme do 20. veljače kako bi se uputili prema glavnom tajništvu Saveza u Klagenfurt.

Na sastanku se također raspravljalo i o drugim temama koje se tiču međunarodne suradnje i EU projekata, te operativnoj pripremi županija za korištenje EU fondova.

 Odsjek za međunarodnu suradnju i EU fondove