U 2015. godini Županija osigurala gotovo 12 milijuna kuna za potrebe OB Koprivnica

Župan Darko Koren, zamjenik župana Ivan Pal, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja zajedno sa Sandrom Sinjeri sanacijskom upraviteljicom Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ i izvođačima radova, danas, 18. prosinca obišli su radove energetske obnove ravnog krovišta na glavnoj zgradi bolnice.

Sandra Sinjeri osvrnula se na radove te naglasila kako će obnovom biti obuhvaćeno 1.815 metara kvadratnih ravnog krovišta te da je obnova bila nužna s obzirom na prodiranje vode na šestom katu bolnice. Nadalje, zahvalila je Koprivničko-križevačkoj županiji te naglasila kako je sama Županija prepoznala problem te da i dalje prati zahtjeve bolnice vezano za energetsku obnovu cijele bolnice, kao i ostale projekte.

IMG_1165mNa krovište se ugrađuju najmoderniji energetski učinkoviti materijali, a vrijednost radova je 1.100.000,00 kuna. Završetak radova očekuje se krajem godine, a u sklopu tih radova provesti će se izmjena dotrajale stolarije, prvenstveno na šestom katu, vrijednosti oko 240.000 kuna.

U 2015. godini ukupno za Opću bolnicu u Koprivnici Županija je osigurala 11.270.000,00 kuna iz decentraliziranih sredstava te 485.000,00 kuna izvornih županijskih sredstava, istaknuo je župan Darko Koren.

Ovim sredstvima, pored obnove krovišta i izmjene stolarije, nabavljen je digitalni RTG uređaj, kolonoskop, spirometar, aparat za bronhoprovokaciju i druga oprema, a izrađena je i studija uštede na vodi i rasvjeti te akcijski plan energetske učinkovitosti.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.