Tvrtkama Radnik, Hartmann i Speck uručena prestižna priznanja „Zlatna kuna“

U prostoru restorana Štagelj u Koprivnici danas je održana svečana sjednica Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Koprivnica na kojoj su najuspješnijim tvrtkama s područja Koprivničko-križevačke županije uručena prestižna priznanja „Zlatna kuna“ za 2020. godinu. Svečanoj sjednici su uime Županije prisustvovali župan Darko Koren i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

U kategoriji malih gospodarskih subjekata nagradu je primila agencija Speck d.o.o., u kategoriji srednjih Hartmann do.o., dok je u kategoriji velikih gospodarskih subjekata „Zlatna kuna“ pripala tvrtki Radnik d.d. Kao najuspješnija banka, ovu je nagradu dobila i Podravska banka.

Sjednicu je otvorio predsjednik Gospodarskog vijeća Krunoslav Vitelj koji je zahvalio svima nominiranima, a zatim je predsjednik Uprave tvrtke Belupo i član Gospodarskog vijeća Hrvoje Kolarić predstavio kandidate za nagradu „Zlatna kuna“, nakon čega su ih članovi Vijeća jednoglasno potvrdili.

Župan je izrazio zadovoljstvo današnjem okupljanjem, što je posebno značajno u razdoblju kada cjelokupno hrvatsko gospodarstvo prolazi kroz mnoge izazove te je uputio čestitke dobitnicima koji su zaslužni za veliki doprinos razvoju županijskog gospodarstva.

„Struktura županijskog gospodarstva nas je na određeni način zaštitila od negativnih efekata koje je proizvela pandemija. Građevinarstvo je u ovom razdoblju doživjelo jedan od boljih perioda, kao i prehrambena industrija koja je stožerna grana gospodarstva ove županije. Ovo razdoblje zahtijeva poseban pristup i vještine, a po ukupnim rezultatima gospodarstva možemo zaključiti da smo bili uspješni. Gospodarstvo naše županije bilježi prihod od 13,2 milijarde kuna što je pozitivan trend. Dobitnici današnjih priznanja na najbolji način prikazuju ukupnu sliku gospodarstva ove županije, iako bi još mnoge tvrtke mogle biti na ovom popisu. Svima im želim mnogo uspjeha i sreće u obavljanju njihovih djelatnosti i neka to bude poticaj da sljedeće godine ostvare još bolje rezultate“, kazao je župan.

Uime Grada Koprivnice obratila se zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž te čestitala dobitnicima, govoreći o Koprivnici koja je u izboru za najbolji grad, važnosti gospodarstva i mjerama koje Grad ima za poduzetnike. Također je napomenula kako je Sveučilište Sjever u top 5 sveučilišta u Hrvatskoj te da gospodarstvenici sigurno mogu tamo pronaći vrhunske kadrove i mlade ljude koji će svojim znanjem doprinijeti tvrtkama i gospodarstvu Grada i Županije.

Predsjednik Uprave tvrtke Radnik Mirko Habijanec zahvalio je na nagradama uime svih dobitnika te je govorio o izazovima s kojima se susreće u sektoru građevinarstva. Ujedno je zahvalio Županiji i Vladi Republike Hrvatske na podršci gospodarstvenicima.

„Segment na kojemu moram zajednički raditi sa Županijom je strukovno školstvo, a mi gospodarstvenici možemo dati korisne savjete kako provesti dualni sustav u mnogim proizvodnim djelatnostima. To će dati bolje rezultate jer su proizvodni i kvalificirani radnici potrebni u našem gospodarstvu. Imamo i iskustva drugih država iz kojih možemo učiti te sredstva kojima se možemo uključiti u financiranje strukovnih škola, a najvažnije je da imamo dobru osnovu za cijelu priču. To su neki ciljevi kojima se trebamo posvetiti i mislim da imamo siguran napredak“, zaključio je Habijanec, naglasivši važnost koju nagrađene tvrtke imaju za cjelokupno gospodarstvo županije.

Svečanoj sjednici prisustvovali su i ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić sa suradnicama, predstavnici Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, HGK ŽK Koprivnica te brojni gospodarstvenici i drugi ugledni gosti.

 

Služba ureda župana