Tvrtka Radnik obilježila 70 godina uspješnog djelovanja

Župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić prošlog su vikenda prisustvovali svečanosti kojom je križevačka tvrtka Radnik obilježila 70 godina postojanja i uspješnog djelovanja.

Na samom početku, o bogatoj povijesti tvrtke govorio je predsjednik Uprave Mirko Habijanec koji je kazao kako je malo poduzeća u građevinskoj struci koja se mogu pohvaliti takvom tradicijom te je spomenuo i djelovanje tvrtke u Njemačkoj gdje trenutno imaju 100 zaposlenih na sedam gradilišta.

„Što se tiče križevačkog hotela, moramo napraviti Upravnu zgradu i to ćemo postići u sljedeće tri godine. Također ćemo investirati i u Svetom Ivanu Žabno, imat ćemo poslovne objekte i objekte za prihvat ljudi, a nadalje ćemo razvijati poslovanje u Njemačkoj i puno tehnologije uvozimo iz te zemlje. Vidim dobru budućnost Radniku, imamo dobar inženjerski kadar i sigurnost za zaposlenike i njihove obitelji, a i dalje ćemo pomagati široj zajednici.“, kazao je predsjednik Habijanec.

Župan se u svom govoru, uz čestitke, prisjetio svojih poslovnih početaka u Radniku te je izrazio ponos što je jedna ovakva tvrtka upravo u Križevcima i Koprivničko-križevačkoj županiji, a čestitkama su se pridružili i gradonačelnik Mario Rajn, predsjednica Sindikata graditeljstva Hrvatske Jasenka Vukšić, direktorica Hrvatske udruge poslodavaca Sektora graditeljstva Mirela Gudelj, predsjednik Samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel, bivši veleposlanik Hrvatske u Njemačkoj prof. dr. Zoran Jašić, predsjednik Uprave Croatia osiguranja Damir Vanđelić, predsjednik Uprave Jadranke d.d. Sanjin Šolić, predsjednik Uprave Podravske banke Julio Kuruc te zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić.

Članica Uprave tvrtke Podravka d.d. i predstavnica Hrvatske gospodarske komore Koprivnica Ljiljana Šapina predala je predsjedniku Habijancu priznanje za izuzetne uspjehe u gospodarstvu.

Svečanosti su još prisustvovali saborski zastupnik Josip Đakić, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović, brojni načelnici, predstavnici gradova i brojni zaposlenici tvrtke.

Na kraju svečanosti zaposlenicima su dodijeljene jubilarne novčane nagrade, a u glazbenom dijelu programa okupljene je zabavljao Tamburaški sastav Gazde.

Služba ureda župana

Izvori fotografija: krizevci.hr, prigorski.hr