Turski investitori zainteresirani za gradnju geotermalne energane

Župan Darko Koren, njegov zamjenik Darko Sobota i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijan Štimac sastali su se u četvrtak, 17. travnja sa predstavnicima turske kompanije MB Holding d.o.o. predvođeni članom uprave te kompanije Muharremom Balatom. Uz njega, sastanku su nazočili i njegovi suradnici Bora Tezel, Umran Serpen, Tahir Ongur te njihov poslovni suradnik iz Hrvatske Dragan Jurilj.

Iskazali su poslovni interes za sudjelovanje u javnom nadmetanju za odabir najpovoljnijeg ponuditelja radi davanja koncesije za eksploataciju geotermalne vode na polju Lunjkovec-Kutnjak. Namjera im je izgraditi geotermalnu energanu snage 10 MW i upotrebljavati potencijal topline za agroindustriju u poduzetničkoj zoni Legrad. Poslovne namjere investitora sukladne su geotermalnom programu Koprivničko-križevačke županije. Stoga je župan Darko Koren uručio investitorima pismo podrške za namjeravani poslovni pothvat sa svrhom kompletiranja dokumentacije  potrebne za prijavu na budući javni poziv Ministarstva gospodarstva.

Okvirna vrijednost investicije kreće se oko 50 milijuna eura i po svojoj je važnosti od posebnih interesa za Koprivničko-križevačku županiju posebno radi mogućnosti otvaranja novih radnih mjesta.

Odsjek za komunikacije i protokol