„Turističkom pasošu“ 3. nagrada na međunarodnom festivalu turističkih komunikacija

Turistički klaster Središnje Hrvatske, u kojem se nalazi i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, osvojio je 3. nagradu za turističku brošuru „Turistički pasoš Središnje Hrvatske“ na Međunarodnom festivalu turističkih komunikacija u Budvi. Festival pod nazivom „Snovi, strasti i uzbuđenja“ održan je 25. i 26. ožujka, a žiri festivala činila su eminentna imena iz područja komunikacija i turizma iz Hrvatske, Makedonije, Češke, Bugarske i Srbije. Hrvatska brošura ocjenjivana je između 84 pristigla rada iz kategorija printa, tv-a, web-a, event-a i inovacija.

Koncept putovnice izradio je Milan Sivački, tiskana je tipografijom Nikole Đureka, a izdavači su TZ Koprivničko-križevačke županije (mr.sc. Zdravko Mihevc), TZ Varaždinske županije (Elizabeta Dolenec), TZ Sisačko-moslavačke županije (Ivor Stanivuković), TZ Međimurske županije (Rudi Grula), TZ Zagrebačke županije (mr.sc. Ružica Rašperić), TZ Krapinsko-zagorske županije (Ksenija Tomić) i TZ Bjelovarsko-bilogorske županije (Antun Turčić). Ta je brošura rađena za srpsko tržište, a nastala je za potrebe turističkom sajma u Beogradu, koji se održao u veljači.

Kako ističe Milan Sivački, putovnica nije uobičajena turistička brošura, a njen koncept je rađen tako da ističe događaje i ljude povezane s njima, te asocira čitatelja na nešto poznato, akcentirajući pritom hrvatske nacionalne posebnosti.

Drago nam je da je prepoznat rad Turističkih zajednica Središnje Hrvatske, koje zajedničkom koordinacijom i promocijom grade prepoznatljivost ovoga dijela Hrvatske i nastoje utjecati na što brži turistički razvoj kontinenta. To je već treća zajednička brošura, a u pripremi je i turistički film Središnje Hrvatske.

  Direktor TU TZ KKŽ: mr.sc. Zdravko Mihevc