Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije predstavila se na 30. Kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore

U sklopu 30. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore koji je održan u Šibeniku od 12. do 14. studenoga, organizirana su brojna predavanja, prezentacije i paneli za sudionike.

Prezentaciju na temu „Turizam na kontinentu između želje i stvarnosti s primjerima dobre prakse Koprivničko-križevačke županije“ održao je direktor Turističke zajednice Zdravko Mihevc, a tom je prilikom predstavljena i turistička ponuda Županije na jednom od najvažnijih skupova ugostitelja i turističkih djelatnika.

Također, koprivnički ugostitelj Zoran Pehnec primio je priznanje Ceha ugostitelja Hrvatske obrtničke komore.

Pokrovitelj ovogodišnjeg Kongresa bilo je Ministarstvo turizma RH, a u radnom dijelu Kongresa razmatrale su se teme od važnosti za ugostiteljsku struku: rezultati turističke sezone, primjena povećane stope PDV-a, stanje i perspektive u sektoru, financijski i porezni aspekti u ugostiteljskom sektoru, zapošljavanje u ugostiteljstvu, obrazovanje i podizanje kvalitete u ugostiteljstvu i gastronomiji i drugo.

Služba ureda župana