Treća izvanredna dislokacija podravsko – prigorskih vatrogasaca u Dalmaciju

Nakon sastanka kriznog stožera Šibensko-kninske županije, koji je održan na inicijativu šibensko-kninskog župana Gorana Pauka u Oklaju kod Drniša, zbog velikog požara na Promini jučer je zatražena pomoć vatrogasaca iz drugih županija. Koprivničko-križevački vatrogasci, njih 24, od čega 8 profesionalnih i 16 dobrovoljnih, upućeno je put Šibensko-kninske županije, gdje će prema potrebi biti raspoređeni na požarišta.

Našim vatrogascima zapovijeda Antonio Popijač iz JVP Koprivnica, raspolažu s 3 kombi vozila i jednom cisternom te su opremljeni propisanom osobnom i zaštitnom opremom za gašenje požara otvorenog prostora i požara u objektima. Od DVD-a sudjeluju Domaji, Koprivnica, Rasinja, Kalinovac, Đurđevac, Glogovac, Novigrad Podravski i križevačko područje.

Pored vatrogasnih snaga Koprivničko-križevačke županije, na požarište su trenutno dislocirani i vatrogasci iz Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije te iz Državne interventne jedinice iz Zadra.

Prema najnovijim podacima, vatrogasci su uz pomoć lokalnog stanovništva uspjeli spriječiti daljnje širenje vatre prema naseljenom dijelu područja između Oklaja i Drniša.

Služba ureda župana