Tradicionalna Mudlinijada u Peteranecu okupila brojne posjetitelje

U Vatrogasnom domu u Peterancu proteklog je vikenda Udruga žena „Hrvatsko srce“ održala svoju tradicionalnu manifestaciju Mudlinijadu, koju su posjetili i župan Darko Koren, saborski zastupnik Damir Felak te načelnik Općine Peteranec Krešimir Matijašić.

Cilj manifestacije je njegovanje stvaralaštva i kulturne baštine Peteranca, a Udruga je ujedno proslavila i 18 godinu djelovanja, kao i postojanja svog barjaka, čijem je predstavljanju kum bio upravo zastupnik Felak.

Župan je pohvalio aktivnost Udruge i njezinu predanost očuvanju starih običaja, kao i doprinos razvoju lokalne zajednice, posebno istaknuvši sudjelovanje mladih u programima koje provode što pokazuje hvalevrijedan interes za kraj u kojemu žive.

Posjetitelji su mogli kušati ukusne mudline pripremljene na nekoliko načina, primjerice s bučinim uljem, vrhnjem, orasima ili makom, kao i vina lokalnih proizvođača. U kulturno-umjetničkom dijelu recitacijama poznatog Peterančana Frana Galovićica predstavile su se Dora Betlehem, Josip Blažek i Ivana Martinjak, pjevali su Bemian  duet, Katica Požgaj i Zlatica Međumirec, a centralni dio programa bila je još jedna predstava nastala prema predlošku Vesne Hadelan naziva „Kako su mudlini postali brend“. Zatim je uslijedila domaća večera i druženje uz glazbu.

Služba ureda župana