”TOURPHOTO 2011.” u Rijeci

Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Foto kino klubom Drava iz Đurđevc , predstavila je u galeriji suorganizatora Foto kluba „Color“ iz Rijeke, sedmu po redu izložbu turističke fotografije «TOURPHOTO 2011.» na temu «Turizam kontinentalne Hrvatske».

Selektor natječaja, g. Krunoslav Heidler, za izložbu je  odabrao je 180 od ukupno 289 pristiglih fotografija 76 autora iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Mađarske. Međunarodni žiri u sastavu Darinka Mladenović iz Ljubljane, Elizabeta Milanović Glavica iz Đurđevca, Darko Mohar i Mladen Kvočka iz Rijeke, te Tomislav Buza i Milivoj Kuhar, urednici portala FOTOGRAFIJA.hr, prvu nagradu dodijelio je Luciji Mujanović iz Travnika za fotografiju «Bizovačke ljepotice». Drugu nagradu ravnopravno dijele Vesna Špoljar i Sandra Štimac iz Zagreba, a treću Bojan Bonifačić iz Punta, Željko Car iz Đurđevca i Nenad Reberšak iz Zagreba.

Najuspješnijima su osim diploma i pohvala podijeljene i turističke nagrade sponzora «Tourphota 2011.» – turističke zajednice Područja đurđevačke Podravine i putničke agencije Marbis tours iz Koprivnice.

Izložba se može razgledati do 09. prosinca, a direktor TU TZ KKŽ Zdravko Mihevc, je istaknuo da su sudionici natječaja na jednostavan i popularan način, svojim očima i svojim fotoaparatima, s ljubavlju i zanosom ovjekovječili ljepote koje u sebi krije kontinentalni turizam i tako putem fotografije povezali primorsku i kontinentalnu Hrvatsku.

Ova izložba će nakon  Rijeke biti postavljena u Koprivnici, a nakon toga i u Travniku u BiH.   

Direktor TU TZ KKŽ :mr.sc. Zdravko Mihevc