Tjedan prirodoslovlja – Đurđevački peski

Tjedan prirodoslovlja održava se u sklopu većeg projekta istraživanja i vrednovanja prirodnih obilježja Đurđevačkih pijesaka sa svrhom promocije prirodnih vrijednosti, planiranja budućih mjera zaštite i razvoja turizma.

Nositelj projekta je ADIPA – Društvo za istraživanje i čuvanje prirodoslovne raznolikosti Hrvatske, a suorganizator i partner projekta Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije. Glavni pokrovitelj je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU).

U projekt su uključeni predstavnici općina, gradova, županijskih i državnih službi te predstavnici zainteresiranih udruga, škola, poljoprivredna gospodarstva, i svi ostali zainteresirani građani.

Tijekom Tjedna prirodoslovlja održat će se veći broj stručnih skupova, predavanja za javnost te radionica i predavanja za učenike na temu Đurđevačkih pijesaka.

Za učenike će svakodnevno biti održavane terenske radionice na Đurđevačkim peskima, a od utorka do petka u prostoru Gimnazije “Fran Galović” održavat će se tematska predavanja prema priloženom programu.

U utorak poslijepodne u prostoru Gimnazije “Fran Galović” bit će postavljena izložba gljiva s naglaskom na pješčarske gljive. Izložbu je moguće razgledati od srijede do petka.

Pozivam sve zainteresirane učenike da se uključe u pripremljene aktivnosti.

Miroslav Samardžić, prof.