Tisuće posjetitelja uživalo u moto spektaklu u Križevcima

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevaca, a u organizaciji AMK i MK „Križevci“ u nedjelju, 18. lipnja održana je moto utrka „Nagrada Križevaca 2017.“.

Uoči početka utrke sreću natjecateljima zaželjeli su župan Darko Koren, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i saborski zastupnik Branko Hrg, saborski zastupnik Damir Felak, predsjednik AMK i MK „Križevci“ Dragutin Srečec, predsjednik Hrvatskog motociklističkog saveza i tajnik MK „Križevci“ Stjepan Peršin, predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, kao i brojni drugi okupljeni.

Utrka se vozila za Otvoreno prvenstvo Hrvatske i kup HAK-a, motociklisti su se natjecali u klasama 125 SP, 600 SST, 1000 SST, Big Boys, oldtimer i skuteri, a bodrilo ih je tisuće posjetitelja na gornjogradskim ulicama.

U najjačoj 1000 SST klasi pobjedu je odnio Dario Horvat koji vozi za ŠK 1.HMK Zagreb, drugo je mjesto osvojio Marko Višak iz MK Križevci, dok je treće mjesto odnio Boris Vadla također iz MK Križevci.

U klasi 600 SST najbrži je bio Vedran Močibob iz ŠK 1. HMK Zagreb, drugo mjesto odnio je Martin Vugrinec iz istog kluba, a treći je bio Ivan Višak iz MK Križevci.

U klasi Big Boys koja je obuhvaćala motore 600 i 1000 SST te vozače starije od 40 godina, prvo je mjesto odnio domaćin Dražen Kemenović iz MK Križevci, drugi je bio Robert Barukčić iz istog kluba, a treći je završio Dražen Mrkoci iz MK Bjelovar.

U klasi 125 SP nastupili su vozači iz MK Križevci, a najbrži je bio Robert Prožek. Drugo mjesto osvojio je Mislav Perkušić, treće Mirko Zidarić.

U poretku klubova prvo je mjesto zauzeo ŠK 1. HMK Zagreb s ukupno 70 bodova, a MK Križevci završili su na drugom mjestu s 65 bodova. Treći je bio MK Kvarner s 13 i četvrti MK Gajs tim s 10 bodova.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: krizevci.hr